fbpx

Brakanes Hotell Ulvik

Brakanes Hotel ligger vakkert til ved fjorden og har over 160 år historie i veggene.  Like utenfor er det en idyllisk hage der gjestene hygger seg med bading, mat og drikke hele sommeren.
De gode opplevelsene står i fokus, både rundt bordet, men også ellers på hotellet.

Turisteventyret på Brakanes Hotell ble startet av skysskaren Sjur som dreiv lokal skysstasjon som formidla skyss av både folk og varer. Dattera Kari ble gift med lærer Hans Lindebrække i 1871 og de overtok hotellet i 1884. Hans Lindebrække utvidet hotellet med flere rom med det samme han overtok det. Han var foregangsmann i bygda og gjorde en stor innsats på mange områder, spesielt som lærer og kommunepolitiker, der han blant annet var ordfører i bygda i 25 år.

Opp gjennom årene er det bygd på sakte, men sikkert, og i dag har hotellet hele 143 rom og stort kurs- og konferansesenter.